Špagety uvaříme v osolené vodě (na 3l vody dám 3 lžičky soli) doměkka. Uzený bůček (anglickou, kousek uzeného, jakoukoliv slaninu) nakrájíme na kostičky nebo proužky, jak má kdo rád, a na lžíci olivového oleje osmahneme dokřupava. Špagety scedíme, přidáme k osmažené slanině, zmírníme plamen a promícháme. Okořeníme pepřem a bazalkou a vmícháme vajíčko, které jsme rozkvedlali ve šlehačce. Promícháme, necháme prohřát a podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.
Máta peprná patří
mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako
Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha
lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové...
zobrazit článek